Од денес почнува со работа пунктот за вакцинација на УКИМ

/

Вакциналниот пункт на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, од денес почнува со работа и истиот ќе биде отворен секој работен ден, од 8 до 14 часот.

Вакциналниот пункт е сместен на приземјето на Економскиот факултет.

Како што појасни ректорот на УКИМ, Никола Јанкуловски, во него ќе работат обучени лица, двајца доктори и две сестри од Поликлиниката на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Просторот е снабден со информатичка, како и медицинска опрема согласно постојниот протокол и потребите.Извор: zoom.mk

Претходна статија

Aлиjaнca зa Aлбaнцитe бapa ocтaвкa oд Bлaдaтa

Следна статија

Владата прогласи тридневна жалост на територијата на целата држава

Најново од Вести