ОТВОРЕН ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА МАРКЕТОТ ЗА КРАТКОМЕТРАЖНИ ФИЛМОВИ ВО ТОРИНО

Ве информираме дека е отворен повикот за пријавување на проекти на третото издание на Маркетот за краткометражни филмови во Торино, Италија кој ќе се одржи од 22-25 ноември оваа година.

Рокот за пријавување на проекти е 10ти септември 2018 година. Повеќе информации за овој маркет и аплицирањето на истиот можете да видите на линкот: http://tsfm.centrodelcorto.it/en/open-calls/

Претходна статија

„ВИДИ ЈА ТИ НЕА“ НА СИДНЕЈ И ПАЛМ СПРИНГС

Следна статија

ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ НА ГОДИНАТА – „ОДБОРЈУВАЊЕ НА ФРОСИНА ПАРМАКОВСКА

Најново од Култура