| |

Пад на цената на нафтата

Цената на нафтата на светската берза падна од највисокото ниво во последните три години, што е последица на растот на производство во САД и јакнење на доларот откако неколку недели беше под притисок. На лондонската берза цената на барел нафта минатата недела се намали за 2,7 отсто, на 68,62 долари, додека на американската берза е поевтина за 1,3 отсто, на 65,33 долари.

 

Слични Објави