/

(Видео) Знамињата на Македоно-одринското ополчение: Знамето на Прва дебарска чета

Кои се луѓето од Ополчението и што ги натерало да се борат за ослободување на Бугарите од Македонија и Одринска Тракија?Што се случило во периодот околу Балканската војна (1912–1913) и меѓусојузничката војна (1913 година)?Д-р Кирил Алексиев, директор на Регионалниот историски музеj во Благоевград, открива

Повеќе