Цар Борис III – ги спасил Евреите и не испратил ниту еден војник на Источниот фронт

//

Пишува: Силвиja Авдала* /Труд Прегледот на Медиумскиот состанок организиран од БТА на тема „Медиумите и спасот“, презентиран во дневниот весник „Труд“, уште

Нов пат и можност за еманципација на малите „проевропски“ политички партии на релацијата Скопје-Софија

///

Пишува: Атанас Величков Бугарската Агенција за патна инфраструктура на својот официјален web сајт ја објави прекрасната вест дека издала јавен налог на

Повеќе
/

(Видео) Оливер Вархеји пред Милена Милотинова: Мојата врата е отворена за македонските Бугари

Погледнете го целото интервју на бугарската новинарка Милена Милотинова со еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји за емисијата „Брисел 1“ на телевизијата Bulgaria On Air. Интервјуто е снимено на 22 ноември 2022 г, пред да се случи вооружениот напад врз бугарскиот клуб „Цар Борис III“

Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот на 1936 година на судење во

    Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Си велам сега каде ќе одам. Премногу беше

    Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Во тоа време полномошник на организацијата во Благоевград,

    Повеќе