///

(Видео) Ноев: Бугарија бара од РС Македонија рамноправен третман на македонските Бугари

„Бугарија не бара ништо повеќе од тоа македонските Бугари да добијат рамноправен третман со Албанците, Србите, Македонците, Ромите итн“, изјави поранешниот министер за одбрана и дипломат од кариерата, Бојко Ноев, во емисијата „Алтернативата“. Ноев истакна уште дека барањето за влез на македонските Бугари во

Повеќе