САД и Русија можат да почнат нов нуклеарен натпревар

////

По преземањето на функцијата во јануари минатата година, американскиот претседател Доналд Трамп распореди државниот секретар за одбрана на САД, Џејмс Матис да  подготви

/

(Видео) Бучковски сака „со кроце со благо“

Поранешниот специјален пратеник на РС Македонија во Бугарија, проф. д-р Владо Бучковски беше специјален гостин во емисијата „Говори сега“ на Бугарската национална телевизија. Бучковски ја потврди тезата дека степенот на говор на омраза од македонска страна се зголемил поради ветото на Бугарија, но не

Повеќе