ВМРО и Македонија: Контроверзите на еден историски мит (1)

//

Крајот на втората половина на 19-иот век, донел тектонски поместувања во геополитичките разврски на Балканскиот полуостров. По Берлинскиот конгрес, Отоманската империја загубила

Заедничката богослужба е првиот чекор на Црквата-мајка во правилната насока

//

Заедничката богослужба на света литургија / Евхаристија / на претставници од Бугарската православна црква и Македонската православна црква – Охридска архиепископија е

/

(Видео)Колев: Скопје да ја прифати подадената рака од Софија

Верувам дека чекорот што го направи бугарскиот парламент, државниците и општеството во целина е исклучителна шанса за РСМ. Сега ни треба лидерство во Скопје и државници за да ја прифатат таа подадена рака и да почнат да ги исполнуваат условите што се поставени, изјавиПетар

Повеќе