„Бугаризираниот“ Самоил, официјална Софија и незапишаните Бугари од РС Македонија

///

Пишува: Атанас Величков Чекајќи го „белиот чад“ од состанокот на Македонско-бугарската мешовита комисија за историски и образовни прашања, што би требало да

Повеќе
////

(Галерија/Видео) Претставата „Одисеј“ на Драмскиот театар од Пловдив ја крена велешката публика на нозе

Актерите од Драмскиот театар од Пловдив синоќа во велешкиот театар Јордан Хаџиконстантинов- Џинот ја претставија театарската претстава ,,Одисеј” по Хомер. Полната сала ги испрати на нозе и со бурни овации актерите по нивната прекрасна изведба.Велешани и гостите на градот долго време ќе ја паметат

Повеќе