Браќа Бугари од Пиринско и од цела Бугарија, не правете ги Мицкоски и Апасиев херои!

//

Пишува: Атанас Величков На 30 октомври според најавите што се појавија во македонските и бугарските медиуми, во Благоевград (Горна Џумаја), официјално ќе

Наталија Наколофски: Бугарија ми беше во соништата. Таа е мојот дом!

//

Наталија Наколофски е Бугарка, родена во Албанија. Таа е студира „Софтверско инженерство“ на Математичкиот и информатичкиот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“

Датумите 9 октомври 1934 година и 11 октомври 1941 година, цар Борис Трети и судбината на Евреите од Македонија

//

Пишува: Иван Николов/БГНЕС Пропагандната машина во Скопје троши многу гориво за да измислува нови и нови поводи за да го пофали датумот

/

(Видео) Оливер Вархеји пред Милена Милотинова: Мојата врата е отворена за македонските Бугари

Погледнете го целото интервју на бугарската новинарка Милена Милотинова со еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји за емисијата „Брисел 1“ на телевизијата Bulgaria On Air. Интервјуто е снимено на 22 ноември 2022 г, пред да се случи вооружениот напад врз бугарскиот клуб „Цар Борис III“

Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Сите војници се изморија. Само што стигнавме во

    Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот на 1936 година на судење во

    Повеќе
  • Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Си велам сега каде ќе одам. Премногу беше

    Повеќе