ПЛАТФОРМА

//

Политичкиот простор во Македонија е задоценето зрел за структурално реконстуирање. Тој процес, сакал некој, или не, ќе се случи, особено по членството

1 50 51 52
///

(Видео) Љ. Талев- наследникот на Шапкареви и Талеви: Менувањето на имињата на починати лица во Македонија е богохулство

„Да се ​​менува бугарскиот идентитет на веќе починати луѓе, како што тоа се прави во РС Македонија, е апсолутно богохулство“, изјави во интервју за БГНЕС, адвокат Љубомир Талев, кој е директен потомок на бугарскиот преродбеник од Македонија Кузман Шапкарев и близок роднина на писателот

Повеќе