Да се обединиме и да ја внесеме Македонија во Европа-потоа ќе се натпреваруваме идеолошки

//

Пишува: Димче Петкоски, Генерален секретар на Граѓанско Демократска Унија-ГДУ Почитувани пријатели, најпрво сакам во име на Граѓанско Демократска Унија – ГДУ и

За грешните историски митови во РС Македонија и формирањето на Заедница за безбедност на Балканот

//

Пишува: Доц. д-р Иван Динев Иванов/  University of Cincinnati Следејки ја последната неуспешна рунда преговори во мешовитата интердициплинарна комисија за историски и

/

(Видео)Колев: Скопје да ја прифати подадената рака од Софија

Верувам дека чекорот што го направи бугарскиот парламент, државниците и општеството во целина е исклучителна шанса за РСМ. Сега ни треба лидерство во Скопје и државници за да ја прифатат таа подадена рака и да почнат да ги исполнуваат условите што се поставени, изјавиПетар

Повеќе