1 53 54 55
///

(Видео) Проф. д-р Павлов: Бугарската црква треба да биде моторот во преговорите за автокефалност на МПЦ-ОА

Треба да се свика еден сеправославен собор, кој да реши статусот на МПЦ-ОА како автокефална црква. Моторот на такви преговори, би требало да биде Бугарската патријаршија. Ова го изјави бугарскиот историчар проф. д-р Пламен Павлов во емисијата Hyde Park на порталот Трибуна. „Македонската црква

Повеќе