„Прагматизмот“ на Лозанчев и прагматизмот на еден Србин македонист со бугарски пасош

///

Пишува: Атанас Величков Прагматизмот по дефиниција е филозофски правец од втората половина на XIX век, кој ја негира објективната вистина и препознава

„Мал Шенген“ „Open Balkan“ и настинките од бугарскиот провев

///

Пишува: Атанас Величков „Малиот Шенген“, скривницата од неудлучноста и неспособноста на тројца балкански политичари кои веќе се влезени во филм дека прават

Повеќе
///

(Видео) Мајор од ОЗНА од кратовското село Филиповци раскажува за времето после 6 април 1941 г.: Германците дојдоа и си заминаа, Бугарите не вршеа убиства и малтретирања, партизаните ги знаевме како шумкари

„Населението кај нас нема претрпено многу страдање после 6 април 1941 година. Германците дојдоа во Македонија, но тие веднаш ги донесоа Бугарите. Германците само дојдоа и си заминаа. Нашата територија ја предадоа на Бугарите. Во мојата општина Кратово имаше само еден Германец, како градоначалник

Повеќе