|

По неколку децении, градежна офанзива во Припор

Интензивни градежни активности од денес, се одвиваат во скопски Припор. Оваа населба во која декади наназад многу фреквентни сообраќајници беа оставени на милост и немилост на времето, од денес добива нов лик, информираат од општина Кисела Вода.

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски кој изврши увид во работите на улицата Сава Ковачевиќ 23, истакна дека во наредните седмици општина Кисела Вода ќе ги санира оштетените улици во Припор, наведувајќи дека станува збор за површина од над 10.000 квадратни метри. Онаму пак, каде што има потреба, ќе се пробијат и нови улици.

Додаде дека градежната офанзива, ќе ги опфати и сите други месни и урбани заедници, согласно планот за рамномерен развој на целата општина

„Припор од денес е зафатен со интензивни градежни активности! Ги санираме оштетените улици, меѓу кои Сава Ковачевиќ, нејзините краци – 23, 24, 25 и 27 и улицата кај црквата, односно патот што води кон Теферич. Фреквентни сообраќајници со површина од над 10 000 квадратни метри на кои никој, децении наназад, не интервенирал со градежен зафат. На одредени позиции, пробиваме и нови улици! За неколку седмици, согласно моите дадени ветувања за рамномерен развој на сите населени места во општината, Припор ќе добие сосема нов лик, а патната структура ќе продолжиме да ја обновуваме и во останатите месни и урбани заедници! Градежната офанзива на која ќе сведочат сите наши жители, ќе донесе удобност и безбедност за учесниците во сообраќајот и нов современ изглед на целата општина Кисела Вода“ – изјави градоначалникот Ѓорѓиевски.

 Слични Објави