ПОХОВАНО СИРЕЊЕ СО ПИВО

/
  • 500 гр. сирење
  • 3 филџани масло
  • 100 мл. пиво
  • 4-5 јајца
  • 1 филџан лебни трошки
  • 2 филџани масло
  • 2 прстофати сол

    Подготовка:
    Одделете ги жолчките од белките. Измешајте ги жолчките со пивото и постепено додавајте го брашното. Мешајте се додека не добиете хомогена смеса.Измешајте ги белките заедно со солата со помош на миксер се додека не добиете цврст крем. Потоа постепено додадете ги белките во жолчките и убаво измешајте.

    Сирењето пресечете го на правоаголници и оставете го да постои 20 минути во фрижидер. Во длабок сад загрејте го маслото. Парчињата сирење ставете ги во смесата со јајца, па потоа во лебните трошки. Кога ќе добиете златно-кафена боја извадете го сирењето и ставете го врз кујнска хартија.

    Совет: Кога ќе го пржите сирењето , пржете го на умерена температура а не на највисока бидејќи ќе се препржи.



Претходна статија

НАПРАВЕТЕ ГО ОВА И ЌЕ ИМАТЕ УРНЕБЕСЕН ОРГАЗАМ

Следна статија

ТЕСТ: ИЗБЕРЕТЕ СИ КЛУЧ И ВИДЕТЕ ШТО ОТКРИВА ТОЈ ЗА ВАС

Најново од Магазин

(Видео) Проф. д-р. Иван Д. Иванов во дуел со проф. д-р Тодор Чепреганов: Основачот на ВМОРО Иван Хаџи Николов му рекол на Васил К’нчов дека се надценува бидејќи Македонија одамна е бугарска

Професорите Иван Д. Иванов од Универзитетот во Синцинати и Тодор Чепреганов од Институтот за национална историја