|

Предупредување на епидемиолозите: Омикрон нема да го избегнат ни прележаните

Последна здравствена анализа направена на терен од Африканскиот национален институт за заразни болести укажува дека од Омикрон сојот на корона вирусот ќе бидат загрозени и оние со високо ниво на антитела.

Според студијата, новиот сој може да го заобиколи имунитетот кај оние кои веќе ја прележале болеста. Но, како што се веле во извештајот, добра вест е што кај реинфекциите, клиничката слика е со слаби симптоми.

Во меѓувреме, македонските експерти чекаат подетални информации, но предупредуваат дека граѓаните никако не смееме да се опуштаме.
Целиот напис прочитајте го овде.

извор: zoom.mk

Слични Објави