|

Радовишанец издавал лажни ковид потврди и ги наплатувал по 5.500 денари

Во текот на 2021 година во Радовиш, К.Е. на лице од Радовиш издал ПЦР тест дека е негативен на Ковид-19, притоа давајќи му во прилог на тестот и фактура со фискална сметка за извршена наплата од 5.500 денари и за тоа дека тестот претставува оргинален документ издаден од овластена клиника.

ОВР Радовиш поднесе кривична пријава против К.Е.(54), поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „посебни случаи на фалсификување исправа“ и „фалсификување или уништување на деловни книги“.

Во текот на 2021 година во Радовиш, К.Е. на лице од Радовиш издал ПЦР тест дека е негативен на Ковид-19, притоа давајќи му во прилог на тестот и фактура со фискална сметка за извршена наплата од 5.500 денари и за тоа дека тестот претставува оргинален документ издаден од овластена клиника. Подоцна, од клиниката било потврдено дека документацијата е лажна.

Извор: zoom.mk

Слични Објави