Разрешни директорите на РЕК Битола и РЕК Осломеј

/

Разрешен е директорот на РЕК Битола Златко Ќурчиевски и на негово место за в.д. директор е назначен Пеце Матевски, досегашен директор на Термоелектрана, соопшти денеска АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ).

На седница на Управниот одбор на АД ЕСМ е донесена одлука за кадровски промени со кои е разрешен и директорот на РЕК Осломеј Златко Пиперкоски, а на негово место за в.д. директор е назначен Стојан Мицкоски, досегашен технички директор во Рудници.

-Во следните денови ќе бидат извршени и други кадровски поместувања внатре во комбинатите, со цел подобрување на процесот на производство и соочување со предизвиците од енергетската криза, најавуваат од АД ЕСМ.Извор: zoom.mk

Претходна статија

Османи во Софија: Се врши идентификација на жртвите, важно е семејствата да бидат информирани на време и побрзо да заврши овој процес

Следна статија

Царинската управа истражува кој го пуштил автобусот на „Беса транс“ без лиценца на „Деве Баир“

Најново од Вести