РЕИС ШАКИР ФЕТАИ НОВ ПОГЛАВАР НА ИВЗ ВО МАКЕДОНИЈА

/

Од денеска нов поглавар на Исламската верска заедница во Македонија е Реис Ул Улема Шакир Фетаи. Фетаи го наследува Сулејман Реџепи кој повеќе од 10 години беше исламски верски поглавар во земјава.

Во своето обраќање пред седиштето на ИВЗ, новиот реис истакна дека Исламската верска заедница одиграла важна улога во образувањето на младата генерација, што е важно за обезбедувањето на мирот и стабилноста на ова поднебје.Претходниот поглаварот на ИВЗ, Сулејман Реџепи вчера се огласи во јавност со соопштение, во кое се повлекува од фукцијата и вели дека е подготвен да одговара пред Бога и пред законот, ако некој смета дека направил пропусти.

Претходна статија

КОЛЕВ ПОВИКУВА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ШТИПСКИТЕ КОНФЕКЦИИ ДА БИДАТ ПУШТЕНИ НА ПЛАТЕН КОЛЕКТИВЕН ОДМОР

Следна статија

ПОЧНА СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ШТО ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи