Рио де Жанеиро под звуците на самбата

/

Пердуви, светкави камења, многу сјај, убави тела со бронзен тен, музика и танцување… Карневалот во Рио де Жанеиро започна на 9-ти февруари а ќе заврши на 19-ти февруари. Фестивалот за музика и танц традиционално започна со предавањето на симболичкиот клуч на градот од страна на градоначалникот Марсело Кривела на т.н. кралот Момо.

Повеќе од 1 милион туристи се собираат во Бразил во ова време од годината за да ја доживеат оваа прекрасна магија. Погледнете ја галеријата:This slideshow requires JavaScript.

Претходна статија

Розовиот Нов Зеланд (ГАЛЕРИЈА)

Следна статија

Хороскопските знаци и Св. Валентин- што да подарите?

Најново од Магазин