РИСТОСКА: СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА НАДЛЕЖНОСТИТЕ НА СЈО ЌЕ БИДАТ ПРОШИРЕНИ

//

Обвинителката од СЈО, Ленче Ристоска за време на конференцијата организирана од Институтот за европска политика посветена на поглавјето 23 изјави дека се надева надлежноста на СЈО да биде проширена на случаите од висока корупција. Таа додаде дека СЈО и понатаму ќе отвора истраги, но за тоа да се случи ќе биде потребно законско решение за измена на законодавството за да се осигура дека СЈО ќе има трајна основа за продолжување за својата работа.

 Претходна статија

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО ЏАСТИН ВРЕН- ПОРАНЕШНИОТ ММА „ТЕПАЧ“, КОЈ СЕ БОРИ ЗА СЛОБОДАТА НА РОБОВИТЕ ВО КОНГО (ВИДЕО)

Следна статија

ВМРО- ДПМНЕ: КОГА МАКЕДОНИЈА Е ВО ПРАШАЊЕ И ИДНИНАТА НА НАШАТА ЗЕМЈА, НЕМА СТРАВ И НЕМА ПРЕДАВАЊЕ! КОГА МАКЕДОНИЈА Е ВО ПРАШАЊЕ И ИДНИНАТА НА НАШАТА ЗЕМЈА, НЕМА СТРАВ И НЕМА ПРЕДАВАЊЕ!

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,