|

СДСМ: Интеграција во ЕУ или изолација, нема друга опција

Пред државата и пред сите граѓани е исправена историска шанса да се продолжи по европскиот пат, да оствариме уште еден стратешки национален интерес. Силната поддршка од ЕУ и од САД треба да ја искористиме. Преговорите со ЕУ течат, скрининг процесот се спроведува на македонски јазик успешно и наскоро ќе заврши, се вели во соопштението од СДСМ.

Во македонското Собрание потребен е глас за Европа за да можеме да продолжиме напред кон полноправно членство во ЕУ. Сега зависи од сите нас, велат од партијата и додавааат дека изборот пред секоја партија, пред секој пратеник е интеграција во ЕУ или изолација.

Според ССДСМ, нема друга опција, а интеграцијата во ЕУ носи подобар животен стандард, сигурна иднина, засилен економски раст и развој на секое поле, изолацијата значи враќање назад во темното минато на поделби и неизвесност.Слични Објави