Силвестарски бриош венец со бри сирење

/

Во топлата вода го раствораме квасецот со малку шеќер и брашно. Потоа во сад ги соединуваме сите состојки, втасаниот квасец, сол, ванила, остаток од шеќер, млеко, јајца и кора од лимон. Додаваме постепено брашно и месиме мазно тесто, а при тоа по малку додаваме од растопениот путер и месиме околу 5 минути, за да се изедначи и се добие убаво тесто. Го покриваме и оставаме да се дуплира. Потоа го делиме на 22, 23 исти топчиња. Земаме хартија за печење и во средината ставаме мала огноотпорна зделичка… (Прочитајте го целиот напис овде)



Претходна статија

Едноставни и вкусни солени погачици со сирење

Следна статија

Холивуд во црно: Ѕвездите се солидаризираа со жртвите на сексуално насилство

Најново од Магазин