Студија: Мигрантите во Германија поттикнале пораст на насилствата

//

Приливот на млади мажи мигранти предизвикал пораст на насилниот криминал во Германија, се наведува во студија финансирана од германската Влада. Студијата на криминологот Кристијан Пфајфер користи податоци од Долна Саксонија да анализира влијание на доаѓањето на бегалците врз криминалот во периодот 2015 -2016 година. Во студијата се укажува на пораст од 10,4 отсто на насилниот криминал и за време на тие две години тоа се припишува на бегалците… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Реализирани 110 проекти од драмска дејност во 2017

Следна статија

Популарноста на Мартин Шулц достигна историски минимум

Најново од Вести