|

Товарен воз со 70 вагони што превезувал опасни материјали излетал од шините во САД

„Воз кој превезувал опасен материјал излета од шините во Северна Дакота“, соопштија локалните власти.

Возот со 70 вагони излета од шините околу 23:15 часот во неделата навечер во близина на Виндмер, јавува Valley News Live.

Нема информации за повредени. Канадскиот воз превезувал нафта, која истекла по несреќата.

Несреќата резултирала со затворање на локалните патишта, од кои некои веројатно ќе траат дел или целиот период на расчистување. Официјалните лица очекуваат дека ќе бидат потребни од една недела до 10 дена за целосно чистење на местото на контаминација, пишува Индипендент.

Слични Објави