|

Трамп со себе донесе и снимател

Снимателот на Доналд Трамп отпатува со него од Флорида до Њујорк за да документира што се случува зад сцената на судењето на поранешниот американски претседател, јавува Си-Ен-Ен, повикувајќи се на два извори запознаени со плановите на Трамп.

Се очекува снимателот да го придружува до судот, но не е јасно што ќе смее да снима со оглед на ограничувањата на судот. Судијата вчера одлучи дека на вестите нема да им биде дозволено да го покриваат судењето, но фотографите сè уште можат да фотографираат пред почетокот на рочиштето.

Си-Ен-Ен заклучува дека присуството на снимателот на Трамп укажува дека тимот на Трамп планира да го искористи судењето во своја политичка корист.Слични Објави