Успехот е дете на храброста- мудри мисли

/
  1. „Да се биде во исто време и многу храбар и многу претпазлив е уметност на успехот” – Наполеон
  2. „Кога имаш се, не гледаш ништо – ќе прогледаш дури кога ќе немаш ништо” – Шекспир
  3. „Не ми е жал што ги крадат моите идеи, туку ми е жал што немаат свои“- Никола Тесла
  4. „Секој ден донеси по една кошница земја на едно место – и ќе изградиш планина“- Конфучие
  5. „Тајната за успехот во животот не е во тоа човек да го работи она што го сака, туку да го сака она што го работи“- Черчил
  6. „Успехот е дете на храброста” – Волтер
  7. „Никој не успева толку брзо како оној кој се угледува на туѓите грешки”- Бекон
  8. „Најзначајната состојка во рецептот за успех е знаењето како да се справиш со луѓето“- Теодор Рузвелт
  9. „Оној што ќе ги освои другите е силен, но оној што ќе се освои себеси е моќен“ – Лао Цу
  10. „Не постои успех без тешкотија“- СофоклеПретходна статија

Омилените градови на милионерите и милијардерите

Следна статија

Му должите ли нешто на поранешниот дечко

Најново од Магазин