ВИДЕО: ВАКВА ЛИ ЈА ЗАМИСЛУВАТЕ ЕВРОПСКАТА ИДНИНА-СО ТИТОВКИ?!

//

Прашањето е наменето за авторот на идејата овие мали дечиња од ОУ Св. Кирил и Методиј Битола да бидат облечени како пионерчиња од времето на друже Тито и Мирка Планинц. Ние од „Трибуна“ не знаеме кој е нејзнајниот јунак што ја дал оваа блескава идеја, но би му препорачале да прочита малку повеќе за комунистичките тоталитарни режими, кон кои спаѓа и режимот воспоставен од Јосип Броз и неговите помошници од сите поранешни југословенски републики. За едно нешто сме сигурни во Европа не се оди со титовки и петокраки.

Претходна статија

ЗАХАРИЕВА ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНИЈА

Следна статија

ВИДЕО: ГРЧКИ ПРАТЕНИК ПРОЗБОРИ НА МАКЕДОНСКИ СО БУГАРСКИ ДИЈАЛЕКТ ОД ГОВОРНИЦАТА НА ПАРЛАМЕНТОТ ВО АТИНА

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,