Вкупно 12128 лица се провериле во избирачкиот список, заклучно со вчерашниот ден

/

Вкупно 12128 лица се провериле во избирачкиот список, заклучно со вчерашниот ден, соопшти Државната изборна комисија, која потсетува дека тече постапката за јавен увид во Избирачкиот список и истата ќе трае до 9 септември 2021 година.

Заклучно со вчдера се поднесени се вкупно 47 барања за запишување во избирачкиот список, 28 барање за бришење на податоците од избирачкиот список и 22 барања за измена на податоците во избирачкиот список.

Исто така, до Државната изборна комисија, на е-маил адресата upisis@sec.mk се поднесени вкупно 42 барања.Извор: zoom.mk

Претходна статија

Пендаровски: Пребројувањето само и само по етничката припадност треба да стане дел од историјата

Следна статија

Ангелов: Големиот број на експлозивни средства го отежнуваат гаснењето на пожарот на Галичица

Најново од Вести