Владата ја одобри првата гринфилд инвестиција од Планот за економски раст

//

Владата на вчерашната седница донесе одлука за согласност на Договорот за долготраен закуп на градежно земјиште во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 1, со Друштвото за трговија, услуги и производство Џемдаг Лајтинг Еуропа. Ова е прв договор за гринфилд инвестиција според критериумите од новиот План за економски раст кој беше промовиран непосредно пред Нова Година, вреден 5 милиони евра, и предвидува 100 нови вработувања… (Прочитајте го целиот напис овде)

Претходна статија

Мицковски: ВМРО-ДПМНЕ е против промена на Уставот и уставното име

Следна статија

Мерки против неконтролирано горење отпад на нестандардни депонии

Најново од Вести