|

(Во живо) Пензионерите на протестен марш, бараат повисоки пензии

Пензионерите во Скопје излегоа на протест, со барање за повисоки пензии.

Тие се собраа пред Сојузот на здруженијата на пензионерите, а протестниот марш ќе продолжи до Министерството за труд и социјална политика.

Пензионерите бараат минималната пензија да биде еднаква на минималната плата, и линерано зголемување.
Видеото погледнете го ТУКА

Слични Објави