За да се намали смртноста, државата треба да обезбеди скрининг за рак на грлото на матката

/

Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените ЕСЕ по направена финансиска анализа апелира државата да обезбеди опфат со скрининг за рак на грлото на матката, со цел да се намали смртноста од ракот на грлото на матката и да се намалат трошоците за лекување.

Целиот напис прочитајте го овде.Извор: zoom.mk

Претходна статија

Постапка против градоначалникот на Јегуновце поради инцидент во општинската зграда

Следна статија

Во новата Влада СДСМ ќе има 12, ДУИ 6, Алтернатива 3 министри

Најново од Вести