| |

ЗАЕВ: БРОЈЧАНИКОТ ЌЕ ГО ПОСТАВАМ СО МОИ ПАРИ ОТКАКО ЌЕ ЗАВРШАТ СИТЕ СУДСКИ ПОСТАПКИ ЗА УКРАДЕНОТО

Бројчаникот ќе биде поставен кога ќе завршат сите судски постапки и кога ќе почнат да се враќаат украдените пари во буџетот-изјави премиерот Заев на новинарско прашање за тоа кога ќе биде поставен ветениот бројчаник на Триумфалната порта. Заев додаде дека Владата нема да потроши пари за тоа, туку тој ќе го плати со свои сопствени пари, како што ветил во предизборната кампања. Премиерот истакна дека по завршувањето на намената на бројчаникот, да ги покаже вратените украдени пари во буџетот, истиот ќе остане на Триумфалната порта и ќе ја покажува температурата.

Слични Објави