|

Зеленски го разреши украинскиот амбасадор во Лондон

Од Киев дојде неочекувано соопштение – претседателот на Украина, Володимир Зеленски, го разреши амбасадорот во Велика Британија, Вадим Пристајк.

Сè уште не е наведена причината за разрешувањето.

Во претседателската наредба се наведува и дека Пристајк е сменет и од функцијата претставник на Украина во Меѓународната поморска организација.

Пристајк е амбасадор на Украина во Лондон од 20 јули 2020 година.Слични Објави