ЗОШТО ВАШИОТ ТОНИК ЗА ЛИЦЕ „НЕ ФУНКЦИОНИРА“. НАЈЧЕСТИ ГРЕШКИ ПРИ КОРИСТЕЊЕ.

Тоник на лицето е неправедно запоставен производ, кој повеќето жени всушност го прескокнуваат во својата рутината за нега. Една од главните причини што тие ја наведуваат е дека „не им функционира работата“, дека „не ја гледаат разликата“ и дека е само обична вода за лице. Голема грешка! Затоа ви откриваме кои се најчестите грешки при неговото користење, поради кои чувствувате дека тоникот не функционира!

НАЈЧЕСТИ ГРЕШКИ ПРИ КОРИСТЕЊЕ НА ТОНИК ЗА ЛИЦЕ

Секој што правилно го користи тонот, може да ги почувствува сите овие придобивки, но ако го користите неправилно или имате големи очекувања, можеби ќе помислите дека тониката „не функционира“ кај вас. Па затоа во продолжение ви ги претставуваме најчестите заблуди и грешки при користење на овој производ за лице.

1: УПОТРЕБАУВАТЕ ПОГРЕШЕН ВИД НА ТОНИК

Првото нешто што го помислувате кога ќе кажете тоник е обично силен алкохолен раствор за мрсна кожа. Точно е дека категоријата на тоници е многу поширока и дека постојат многу различни типови наменети за секој тип на кожа.

2: НАЧИН НА УПОТРЕБА НЕ ВИ ПРИДОНЕСУВА ЕФЕКТ

Постојат два начина да нанесете тоник на лицето: едниот е со пмош на тупфер и триење на лицето, а другиот е со помош на дланките и втиснување во кожата. Нанесувањето со тупфер се препорачува кај тоници кои се наменети за чистење на лицето и киселински тоници, додека хидратантните тоници најдобро се нанесуваат со помош на вашите дланки и тапкајќи на лицето.

3: ЧЕКАТЕ ПРЕДОЛГО СО НАНЕСУВАЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛНАТА НЕГА

Една од главните цели на тониките е да помогне во апсорпцијата на другите производи во вашиот режим да се впијат многу подобро во вашата кожа. Значи, нема потреба да чекате тоник да се впие пред да нанесете серум или крем. Вашата кожа најдобро ги апсорбира производите кога е влажна. Затоа, ќе го зајакнете ефектот на серумот или кремот со тоа што ќе го нанесете на малку навлажнета кожа со тоник.

4: ОЧЕКУВАЊАТА ВИ СЕ ПРЕГОЛЕМИ

Тоник е одличен вид производ што може да донесе многу придобивки за сите типови кожа, но не очекувајте дека тој ќе ја трансформира вашата кожа сам по себе. Замислете го како еден од главните „брзини“ во сложениот механизам на нега на кожата.Слични Објави