|

Британскиот премиер се соочува со партиски бунт поради плановите за забрана на цигари кај младите

Британскиот премиер Риши Сунак се соочува со нов бунт во неговата партија поради плановите да им се забрани на младите да користат цигари.

Ако се усвои законот за тутун, ќе биде прекршок да се продаваат тутунски производи на секој роден по 1 јануари 2009 година, објави Скај њуз.

Планот беше една од трите клучни политички ставки на Риши Сунак што ги објави минатата година. Сепак, некои конзервативци ја критикуваа забраната, што значи дека премиерот ќе мора да се потпре на поддршката на лабуристите за да го усвои законот.

Слични Објави