Бугарската комисија за надворешна политика усвои декларација: „Осуда за насилството врз Бугарите во Северна Македонија“

//

Бугарската собраниската Комисија за надворешна политика усвои декларација за Македонија која ќе се достави на гласање во пленарната сала. Документот, како што

Повеќе

Ковачевски: Проценка за забрана за влез прави МВР, наше е мирно и достоинствено да го чествуваме 4-ти февруари

/

Врз основа на разговорите на Советот за безбедност, Министерството за внатрешни работи на седница на Влада беше задолжено да обезбеди мирно и

Повеќе

ЗНМ и МВР: Преку подобра комуникација до поголема безбедност на медиумските работници

/

Предизвици во известувањето и документирање на настани од јавен простор во полошкиот регион и подобрување на комуникацијата на новинарите со претставниците на

Повеќе

Ковачевски: Владата оствари многу за само 12 месеци, а уставните измени се цел што мора заедно да ја оствариме

/

Премиерот Димитар Ковачевски, во интервју за „360 степени“, говорејќи за уставните измени кажа дека прво мора да се напишат амандманите за потоа

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Цело СДС се слика со осудени криминалци, кои потоа бегаат од затвор и никој не понесува одговорност

/

„Цело СДС се слика со осудени криминалци, кои потоа бегаат од затвор и никој не понесува одговорност. Избеганиот од Шутка, Нафи Абдиовски

Повеќе