Петков го повика Радев да свика Совет за национална безбедност за преговорите со Северна Македонија

/

Бугарскиот премиер Кирил Петков во видеообраќање го повика претседателот на државата Румен Радев да го свика Консултативниот совет за национална безбедност за

Повеќе

Воени доктори од РС Македонија ќе се обучуваат во Воено-медицинската академија во Софија

//

Воени доктори од РС Македонија ќе се обучуваат во Воено-медицинската академија во Софија и во Военоморското училиште во Варна, додека припадници на

Повеќе

(Видео) Радев: Бугарската позиција во однос на РС Македонија наидува на сè поголемо разбирање кај нашите партнери

//

Повеќепати изјавив дека насекаде ја претставувам бугарската позиција со аргументи и таа наидува на сè поголемо разбирање. Исклучително е важно да имаме

Повеќе

Неделков пред состанокот со Тренчевска: Очекуваме деновиве да го затвориме проблемот со штрајкот!

/

Претседателот на СОНК, Јаким Неделков пред средбата во Министерството за труд и социјална политика посочи дека очекуваат дека денеска ќе го затворат

Повеќе

Петровска од Софија: Новата безбедносна реалност во Европа повикува на сплотеност и зајакната колективна безбедност

/

„Новата безбедносна реалност на европскиот континент повикува на сплотеност и соработка, а нашата безбедност лежи во колективната безбедност на нашите сојузници во

Повеќе