НЕПОВРАТНА МИНИСТЕРКЕ ЦАРОВСКА

Нeјасно ми е и очигледно повторно манипулативно се толкуваат Членовите од ЗСЗ. Во недоумица сум, дали…

МИНИСТЕРКЕ ЦАРОВСКА ДО КОГА ЌЕ НЕ ДИСКРИМИНИРАТЕ?

Дали повторно треба да излеземе на улица, за да нѐ слушне и види некој, онaка како…

НОЈ СТРАТЕГИЈА: ГОЦЕ БИЛ МАКЕДОНЕЦ, АМА СЕ ПИШАЛ БУГАРИН ЗАРАДИ ДОКУМЕНТИ

Го читам пред некој ден нашиот претседател кој вели:  „Ако пишува споделена историјата, а ти сакаш…

ЗНАЕ ЛИ НАРОДОТ ШТО СЕ СЛУЧИЛО НА 13 НОЕМВРИ 1944 Г?

Вчера го славевме 13ти Ноември, денот на ослободувањето на Скопје, а воедно и роденден на градот.…

КОНТО(А)МИНАЦИЈА

Метил Акрилат се излеа од фабриката “Охис” во Скопје. Сите го почувствувавме тивкиот убиец, со секое…

Д-Р ЛАЗАР НАНЕВ Е ПРАВИЛНИОТ ИЗБОР ЗА ПРВ ЧОВЕК НА НОВОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО

Д-р Лазар Нанев, вонреден професор по Kазнено процесно право на УГД во Штип и судија во…

ТРИЧКОВСКИ: МАКЕДОНИЈА И ВМРО СЕ РАЗВЕДУВААТ!

„Имам впечаток дека на средбата со “главата на октоподот”, Мицко ќе се обиде да капитулира! Меко.…

ГЕРОСКИ: ЗАЕВ И БИЗНИСОТ СО КАНАБИС

Боже, понекогаш навистина се чувствувам непријатно кога го критикувам Заев и самиот себеси си се карам…

КОЈ ЈА ДАДЕ ДИРЕКТНАТА НАРЕДБА ЗА ЛИКВИДАЦИЈА НА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ?

Оваа ликвидација е извршена по директна наредба од дедото на Драган Павловиќ – Латас, Драган Павловиќ –…

ЛАЖНИОТ ПАТРИОТИЗАМ ИМ Е ПОТРЕБЕН ЗА ДА СИ ГИ ЗАЧУВААТ ФОТЕЛЈИТЕ

За почеток да напоменам дека сме 21 век, период кога се очекува сосема друго од човекот…