Радев до Нехамер: Бугарија ги мобилизираше сите свои ресурси за да се спротивстави на миграциските притисоци

/

Бугарската држава ги мобилизираше сите расположливи ресурси за да го издржи невидениот миграциски притисок долж границата, изјави бугарскиот претседател Румен Радев во

Повеќе

Финската премиерка Марин: Војната во Украина покажа дека Европа „не е доволно силна“

/

Денеска финската премиерка Сана Марин даде, како што рече, „брутално искрена“ проценка за можностите на Европа околу руската војна против Украина, наведувајќи

Повеќе

Танчерите од „Лудо младо“ со концерт ја прославуваат 20-годишнината на ансамблот во Бостон

/

Танчерите од бугарскиот ансамбл „Лудо младо“ од Бостон ќе изведат празнично двочасовно шоу оваа сабота 3 декември во Арлингтон. Поводот е 20-годишнината

Повеќе