Радев: Нема да ги признаеме референдумите во окупираните украински територии и ќе ги поддржиме санкциите на ЕУ против Русија

//

Одлуката на рускиот претседател Владимир Путин за делумна мобилизација ќе го ескалира конфликтот и е безбедносна закана со тешко предвидливи последици. Ова

Повеќе

Средба кај претседателот Радев заради ескалацијата на ситуацијата во Украина

/

Почна средбата во Претседателството, на коja претседателот на Бугарија Румен Радев, премиерот Г’л’б Донев, членовите на владиниот кабинет и шефовите на службите

Повеќе