НАНЧЕ: СЕ БОРАМ ПРОТИВ СИВИЛОТО ШТО НИ ГО НАМЕТНАА ДВЕТЕ ГОЛЕМИ ПАРТИИ

Публицитет: Од бизнисот во политиката. Кој беше мотивот лично Вие да се кандидирате? Трендафилов – Нанче: Има ли поголем мотив од мотивот да влезеш во борба против „сивилото“ што ни го наметнаа, оставија двете „најголеми“ партии?! Преку политика, ставање во служба на бизнис заедницата. Нема поголема политика од помошта за развој на бизнисите. Публицитет: Во што […]

Повеќе

Г. ВИНЧИЌ: СО ГОЛИТЕ ЖЕНСКИ ТЕЛА САКАМ ДА ЈА ИСКАЖАМ СЛИЧНОСТА НА АЗБУКАТА СО ЖЕНСКАТА МИСТИКА

На 18 април во 20.00 часот во „Колектив Галерија” на плоштад Македонија, ќе биде отворена самостојна изложба „Емо Азбука” на уметничката Гордана Винчиќ. Изложени ќе бидат 31 уметничкo делo изработени во јаглен и пастел. На отварањето, нашата актерка Јелена Мијатовиќ, инспирирана од поезијата на Драган Таневски и изложените дела ќе изведе уметничка перформанца. Младиот музички […]

Повеќе

НАНЧЕ ЗА OHRIDNEWS.COM: ОХРИД ТРЕБА ДА БИДЕ ГРАД-ДРЖАВА, СРЕДЕН ДО ПОСЛЕДНОТО СЕЛО-ГРАД ГРАДИНА

Кандидатот за градоначалник од партијата Граѓанско Демократската Унија, Михаил Трендафилов Нанче е роден во Охрид во 1955 година.  Во 1980 дипломира на Градежниот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“- Скопје, како градежен инжинер. Седум години работи во Црна Гора на ревитализација, после земјотресот на Бока Которска. Од 1989 започнува приватен бизнис, за во 1993 […]

Повеќе

М. ТРЕНДАФИЛОВ-НАНЧЕ: ПРЕРОДБАТА НА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ПОЧНЕМЕ ОД ОХРИД

Кандидатот за градоначалник на Охрид од редовите на Граѓанско Демократска Унија, Михаил Трендафилов-Нанче во ексклузивно интервју за нашиот портал истакна дека преродбата на Македонија ќе почне од Охрид и тоа не е случајно. Познатиот охридски бизнисмен истакна дека за напредокот на неговиот град потребно е планско работење и визија. Што уште кажа Нанче пред камерата […]

Повеќе

Г.ВИНЧИЌ: САКАМ ПРЕКУ ВИЗУЕЛНОСТА ДА ЈА ОТКРИЈАМ ТАЈНАТА НА ЖЕНСКИТЕ МУАБЕТИ

На 8 Март 2019 (петок), 19.00 ч. ќе се отвори самостојната изложба на уметничката Гордана Винчиќ под наслов “Женски муабети”. Во Галерија Ко-Ра, мал салон, во ЈУ Дом на култура “Кочо Рацин”, ул Димитрие Чуповски 20 а (во центар наспроти гимназијата “Ј.Б Тито”. Во врска со овој културен настан ја побаравме Гордана Винчиќ да ни […]

Повеќе

МОРА ДА И СЕ СТАВИ КРАЈ НА ГРАДЕЖНАТА МАФИЈА

Познатата пеjачка Андријана Јаневска има едноставни желби со чие исполнување нејзиниот град би станал подобро место за живеење… Кога ќе кажете Скопје, кои мисли и слики Ви се појавуваат?– Ми се појавуваат слики од детството: како со виолинчето под рака чекам 57-ца за да одам на музичко. Татко ми ми ја извади првата слободна карта уште кога […]

Повеќе

ИНТЕРВЈУ НА КАТАРИНА СИНАДИНОВСКА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО Д-Р ВЕНКО ФИЛИПЧЕ

Вакцинацијата против морбили во Македонија е на најниско ниво во последните 17 години – епидемијата ја извади на површина целата недоверба во здравството. Дилеми за квалитетот на вакцините, сомнителен увоз, скандали и афери – болеста се шири и не признава пропусти. Министерот за здравство, Венко Филипче во интервју за Агенда 35 одговара на актуелните прашања.

Повеќе

Д-Р А. АНДОНОВСКИ: ВАКЦИРАЊЕТО Е ПРАШАЊЕ НА СВЕСНОСТ

Прогласувањето на епидемија на морбили, забраната за невакцинираните деца да бидат примени во градинките и појавата на морбили кај вакцинирани деца се сосема доволни причини да поразговараме со д-р Ангелчо Андоновски, директор на Детската болница Козле. „После 10 годишната голгота и анатема врз целиот наш здравствен систем, а и лош импакт врз најригорозниот сегмент имунизацискиот […]

Повеќе

ЗНАЕ ДА ЗБОРУВА 7 ЈАЗИЦИ И УРЕДУВА БЛОГОВИ: ИНТЕРВЈУ СО ТАЛЕНТИРАНИОТ ЕМРАХ ЈУСУФОСКИ

Осмооделенецот Емрах Јусуфоски е талентирано момче од Кичево кое во моментов живее во Скопје и учи во ООУ „Јан Амос Коменски“. Тој своето слободно време го посветува на едно интересно хоби – уредува два болга. На нив тој најчесто пишува совети и споделува интересни – научни факти и информации кои ги чита и смета дека […]

Повеќе

СОРАБОТКА ПОМЕЃУ CONSERVATIVE.MK И ЧЕШКАТА ОДС

Почитуван господине Клемпир, пред сè би сакал да Ви се заблагодарам за издвоеното време и за тоа што се согласивте да одговорите на неколку прашања за нашиот идеолошки и аналитички центар Conservative.mk. Би сакале ли да ни кажете нешто повеќе за себеси и за Вашата позиција во ОДС (чешката Граѓанска демократска партија, главната либерално-конзервативна политичка […]

Повеќе