Перев за Дебати.бг: Во Скопје сакаа да го претстават Давид Лорер како одмаздник, кој ќе ѝ се спротивстави на Бугарија во однос на РС Македонија

//

Дебати: Дали трагичната несреќа со автобусот на автопатот „Струма“ ги зголеми антибугарските чувства во земјава? Владимир Перев: По несреќата со автобусот во

Повеќе

Воденски: Радев им објасни на европските лидери зошто Бугарија нема да направи отстапки од својот национален интерес

//

Петар Воденски е дипломат. Бил генерален конзул во Истанбул (1990) и амбасадор во Анкара (1991-1992), Кишињев (1995-2001) и Никозија (2005-2009). Двапати бил

Повеќе

Петкоски: Говорот на омраза кон Бугарија и фалсификувањето на историјата се спроведува од луѓе кои не и мислат добро на РС Македонија

//

Димче Петкоски e професор по Филозофија, oсновач на здружението за Македонско – Бугарско Пријателство -МБП и поранешен Секретар на истото здружение. Тој

Повеќе

Марин Рајков пред БГНЕС: Бугарија нема скриена агенда, топката е во полето на РС Македонија

//

Марин Рајков е бугарски дипломат, амбасадор на Бугарија во Лондон и поранешен министер за надворешни работи. БГНЕС: По средбата во Словенија, претседателот

Повеќе

Серафимов: Асен Аврамов- спасителот на Бугарите од „рајот“ на логорите на Тито

//

Асен Аврамов е еден од најавторитетните дејатели на ослободителното движење на македонските Бугари. Близок соработник на водачот на ВМРО Ванчо Михајлов. Тој

Повеќе

Каракачанов: Нормално е Заев да прима бегалци од Авганистан, бидејќи во времето на Груевски се откри дека таму живеат потомци на античките Македонци

//

Красимир Каракачанов е лидер на бугарската партија ВМРО-БНД од 1997 г. Тој е поранешен министер за одбрана и вицепремиер одговорен за безбедноста

Повеќе

Перев за Дебати.бг: Македонските „црвени линии“ се задоцнета реакција на македонската власт, која нема заштита од Белград

//

Дебати: Која е политичката логика на вклучувањето на Бугарите во Уставот на РС Македонија – тема што повторно е на дневен ред?

Повеќе