МАКЕДОНСКИОТ БАЈ ГАЊО ОД ВЕВЧАНИ

Гревот што го запали бугарското знаме во Вевчани си мисли дека направил нешто навистина патриотско. Се…

ЗА НИВ ТОРТАТА ЗА НАС ТРОШКИТЕ

Ем Груби домаќин на куќава, ем Ахмети на чело на масата, а пак Османи се извинува……

„РАСТРЧАНИОТ“ БУГАРСКИ АМБАСАДОР И НЕИСПРАНИТЕ СО ГОДИНИ

Силно се надевав дека нема да прочитам или слушнам поголема гадост родена од паметната глава на…

ПИСМО ОД ЕДЕН „ЛОШ“ БУГАРИН ОД МАКЕДОНИЈА

Овие редови не се посветени на македонската хистерија, овие редови имаат конкретна адреса и не се…

ОХРИДСКИОТ „ВОЈВОДА“ И 88, 540 БУГАРСКИ ПАСОШИ

Охридскиот „војвода“ кој на последните избори неуспешно го водеше Прилепско-струмичкиот „револуционерен округ“ најверојатно испровоциран од информацијата…

ДОДЕКА БУГАРИЈА КРКА „ШАМАРИ“ НИЕ СО ДИПЛОМАТИЈАТА ТИП „НИКОЛА ДИМИТРОВ“ ЕУ ЌЕ JA ВИДИМЕ НЕКАДЕ ВО 205О Г.

Додека Захариева го крши рускиот порцелан во својот кабинет, како што пишува почитуваниот колега Сашо Орданоски,…

НЕЗНАЈНИТЕ ЈУНАЦИ СО БУГАРСКИ ПАСОШИ ОД ПЈАЧЕНЦА

Вчера прочитав едно патриотско писмо, насловено Македонија на Македонците, напишано од Македонската заедница во Пјаченца и…

ЕДЕН ПО ЕДЕН СИТЕ ЌЕ СИ КАЖЕТЕ ЗА ПАСОШИТЕ…

„Да, имам бугарски пасош и граѓанин сум на Бугарија! Можеби сум македонист, но понекогаш треба да…

КОЛКУ ЧАДОРИ ЗА ЗАШТИТА ОД ФЕКАЛИИ МОЖАТ ДА СЕ КУПАТ СО ЧЕТИРИ МИЛИОНИ ЕВРА…

Дават ли ти-еж, гонят ли те-беж… Пратениците во македонскиот парламент ја прогласија короната за умрено. Да…

ПО ЕДНА ТИКВЕШКА РАКИЈА ЗА ЗАЕВ И КАРАКАЧАНОВ И МНОГУ ЛАДНА ВОДА ЗА НАС

Од денешното видео соочување во емисијата „Стадион“ на колегата Столе Наумов, меѓу премиерот Заев и „контроверзниот“,…