Стефан Цанев и наведнатите бугарски глави

///

Пишува: Атанас Величков Како „несомнено најблескавиот лик на бугарскиот интелектуален живот“ беше најавен познатиот бугарски писател, поет и драмски автор Стефан Цанев,

Повеќе

Со лицемерна насмевка и груб цинизам не е можно да се срушат ѕидовите меѓу Скопје и Софија

///

Пишува: Атанас Величков Во полето на културата по некаква елементарна логика, бидејќи е поле мостови речиси и да не се потребни. Проблемот

Повеќе

Бугарски здруженија со имиња по мерка на остатоците од комунистичкото едноумие

///

Пишува: Атанас Величков Комисијата за спречување и заштита од дискриминација го кажа својот тежок збор во однос на КЦ „Иван Михајлов“ од

Повеќе

Бугарија, македонските студенти и шансата за нова Солунска бугарска машка гимназија

///

Пишува: Атанас Величков Една прекрасна вест објавена во бугарскиот информативен портал Dnes.bg вчера беше пренесена од поголем број медиуми во РС Македонија.

Повеќе

Нов пат и можност за еманципација на малите „проевропски“ политички партии на релацијата Скопје-Софија

///

Пишува: Атанас Величков Бугарската Агенција за патна инфраструктура на својот официјален web сајт ја објави прекрасната вест дека издала јавен налог на

Повеќе