Кулеба го критикува НАТО дека „буквално ништо“ не прави за да ја запре руската инвазија

/

Украинскиот министер за надворешни работи Дмитро Кулеба денеска го обвини НАТО дека „буквално ништо не прави“ за спречување на руската инвазија, истовремено

Повеќе

Бугарскиот поет и писател Георги Господинов е номиниран за Нобелова награда за литература

//

Бугарскиот писател и поет Георги Господинов е номиниран за Нобеловата награда за литература. Веста ја објави сајтот „Плоштад Славејков“. Информацијата за тоа

Повеќе

ЕУ издвојува една милијарда евра во 2022 година за зајакнување на сопствениот одбранбен фонд

/

Европската комисија денеска ја усвои годишната програма за работа на Европскиот одбранбен фонд со која се предвидуваат 924 милиони евра за инвестиции

Повеќе

Зеленски: Ситуацијата во Донбас е исклучително тешка, снабдувањето со оружје на Украина е најдобрата инвестиција за стабилноста во светот

/

Украинскиот претседател Володимир Зеленски ја оквалификува ситуацијата во Донбас како „исклучително тешка“, повторувајќи ја важноста од снабдување со оружје за одбраната на

Повеќе