|

Камала Харис радосно им аплаудираше на демонстрантите додека не сфати зошто протестираат

Видеото на кое Камала Харис воодушевено плеска и радосно се смее на демонстрантите во Порторико додека пеат „забавна“ шпанска песна, а потоа наеднаш престанува – откако помошник ѝ шепоти дека луѓето протестираат против неа и надворешната политика на нејзината земја, се прошири на социјалните мрежи.

Песната беше протестна химна која ги поставуваше прашањата: „Сакаме да знаеме, Камала, што дојде да правиш? Сакаме да знаеме, Камала, што ќе се случи? Да живее Слободна Палестина и Хаити исто така“. 59-годишната потпретседателка на САД наеднаш станала сериозна кога персоналот и го превел текстот.Слични Објави