|

Бугарската компанија Комак Медикал, која вакцинира против ковид-19 на границата со Македонија, престанува со работа на 31 јули

По скоро два и пол месеци од почетокот на вакцинацијата, бугарската компанија Комак Медикал престана со работа. Веста ја соопшти дописникот на МИА од Софија од нејзиниот сопственик, д-р Милен Врабевски, пренесува Слободен печат.

Причината за оваа одлука, како што откри Врабевски, е што Северна Македонија добро се снаоѓа и обезбеди вакцини за своите граѓани во различни градови во нејзината земја. Пунктовите за вакцинација работат за бугарската медицинска компанија во областа на граничните пунктови Станке Лисичково – Делчево и Златарево – Ново Село, меѓу двете земји и оние кои сакаат не треба да направат ПЦР за влез во Бугарија, како што налагаат здравствените власти во Бугарија.

Досега 3.200 граѓани на Северна Македонија се вакцинирани во бугарската кампања „Комак Медикал”, изјави Врабевски за МИА во Софија, додавајќи дека се издадени потврди во текот на целиот период на важење.

Целиот напис прочитајте го овде.Слични Објави