|

Бухова останува на чело на ДСЗИ, Ковачевски го повлече предлогот за нејзино разрешување

Досегашната директорка на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, д-р Ирина Бухова останува и понатаму да го води Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

Владата на вчерашната седница имаше предвидено точка на дневен ред разрешување на д-р Ирина Бухова од директор и назначување на нов директор на Државниот санитарен и здравствен инспекторат. Но, точката била повлечена од предлагачот, односно премиерот Димитар Ковачески.Слични Објави